Avui us proposem fer de cuiners. I que millor que ara que ja fa calor, que fer gelats artesanals.
Passar temps a la cuina i
preparar receptes ajuda als infants a desenvolupar una connexió amb tot tipus
d'aliments. Formar una experiència positiva amb aliments frescos es molt
important ja que els aliments saludables formen la base d'una bona nutrició.
Els nens també aprendran diferents capacitats bàsiques de la cuina.
Els nens aprenen tocant, provant,
olorant, sentint i escoltant. I amb la cuina poden utilitzar tots els seus
sentits.
La cuina pot aportar grans
beneficis en els infants, com són:
- La motricitat fina i gruixuda: a través dels diferents estris de cuina poden desenvolupar la seva motricitat, molt important en les primeres etapes de creixement.
- La coordinació mà-ull.
- La millora en la seva confiança, al realitzar tasques que fan els adults.
- Desenvolupament de la comunicació, durant l'elaboració de la recepta es poden mantindré converses, aprenent a escoltar i raonar.
- Aprenen noves textures al manipular diferents aliments.
- S'atreveixen a provar aliments nous. El fet que ells facin les seves receptes els pot ajudar a provar nous aliments. Al manipular-los s'animen més a tastar-los.
- Afavoreixen la seva autonomia.
Receptes de gelats
Gelat de iogurt amb trossets de fruita
Ingredients
Iogurt natural o de sabors
Fruita (maduixa, kiwi, meló...)
Només
caldrà barrejar el iogurt amb la fruita que més ens agradi, ficar-ho en un
motlle de gelat (si no teniu motlles ho podeu ficar en un got de plàstic, tapar
el got amb paper d'alumini i clavar-hi un pal de gelat al mig), deixar-ho al
congelar fins que estigui fet.
Gelat de plàtan amb xocolata
Ingredients
Plàtan
Xocolata
Diferents toppings
S'haurà de punxar un pal de gelat
al plàtan i posar-ho a la nevera. A continuació s'haurà de fondre la xocolata i
cobrir el plàtan amb ella. Un cop s'hagi refredat una mica el podem decorar amb
els toppings que més en agradin i deixar-ho congelar.
Gelat de fruita
Ingredients
Fruita natural (síndria, meló,
maduixes, préssec ...)
Suc natural
Només caldrà trossejar la fruita
i ficar-la al motlle del gelat, després els omplirem amb el suc i al
congelador.
Esperem que us hagin agradat
aquestes receptes refrescants!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada